Hvorfor brokker du dig, Søren Christensen?

Hvorfor brokker du dig, Søren Christensen?

Kære Søren Christensen

I din leder i dag, lørdag den 28. november 2015, brokker du dig endnu en gang over, at vi her på Bornholm er »rigtig gode til at brokke os«.

Hvis du har boet her på øen i 18 måneder, så er det nok mindst tyvende gang, at du brokker dig over de bornholmske debattører – og ikke kun, hvad de skriver i Tidende, men også på de sociale medier. Det er ikke til en Cavling-pris, hvis du ikke kan finde andet at skrive om i dine ledere.

Man brokker sig ikke, hvis man kommer med et bedre forslag end det, der er lagt på bordet.

Nu hverken kan/vil eller skal jeg tage ansvar for alle de eksempler, som du har anført i din leder. Vi er igennem mange, mange år altid kommet med alternativer, når vi har fremført kritik mod et eller andet emne inden for transportområdet. Du brokker dig bare over debattørerne og kommer ikke med alternativer … måske lige det ene, at vi blot skal stille os op i kø og se lalleglade ud, når der indgås forlig på Christiansborg, som ikke indeholder en reservefærge, når Københavns Lufthavn i Kastrup nedlægger en terminal og forlænger rejsetiden med op til en halv time, eller når vi skal vise pas/kørekort etc. for at rejse til vores egen hovedstad. Jeg tror nok, at både dem fra Ringsted og dem fra Fyn ville reagere, hvis de pludselig skulle vise pas for at komme til København. Har du i øvrigt husket pillepasset, når du rejser og har et glas Kodimagnyl med dig. Du har åbenbart heller ikke holdt så tæt på færgen, at du ikke kunne komme ud af bilen.

Hverken du eller jeg var her i maj 1945, men det var mine svigerforældre, og vi har aldrig kunnet tale om det svigt den danske regering udviste over for Bornholm (ikke mindst statsminister Vilhelm Buhl).  Det sidder stadig dybt i den bornholmske folkesjæl.

Der er ufatteligt meget, vi kan være hjertens lykkelige for … og det er vi; men vi vil også have lov til at foreslå alternative løsninger, når dem på den anden side af vandet skal gøre sig kloge på, hvordan det er bedst for os her på Bornholm.  Vi skal have lov til at »lukke lidt luft ud« og komme med alternative løsninger, uden at der straks skal komme en »brokkeleder« fra chefredaktøren uden alternativer.

Bornholms Passagerforening

Bjørn Carlsen

28. november 2015

Rønnevej 42, Bodilsker

3730 Nexø

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


fem + = 11