Bornholms Passagerforening arbejder for en bornholmerordning efter 1.9.2018

Pressemeddelelse

Bornholmerordning med færgen efter operatørskifte

Rønne, 10. november 2017:   Bornholms Passagerforeningens formand Ann Hartl deltog i Trafikkontaktrådsmødet i går, hvor Molslinjens ledelse præsenterede den påtænkte prisstruktur, principsejlplan og befordringsbestemmelser, som var i høring. Desuden havde passagerforeningen bedt om at få et punkt på dagsorden, hvor en bornholmerordning skulle drøftes.

Ann Hartl noterer sig med glæde, at Molslinjen har fokus på at give alle passagerer fra 1.9.2018 mulighed for at købe billige billetter og at man er villig til at drøfte en særlig ordning for pendlere, som går ud over det, som kontrakten foreskriver.

Passagerforeningen har længe set med bekymring på, at det politiske forlig fra december 2014 udtrykkeligt udelukkede den såkaldte pendlerordning (kort- og bizz-aftaler) fra at indgå i puljen af de priser, der skulle indgå i udbuddet. En dynamisk prisstruktur, som Molslinjen lægger op til, bidrager til en optimering i kapacitetsudnyttelsen, men er til ulempe for dem, som har brug for fleksibilitet og skal booke med kort varsel. Der er således ingen garanti for, at der er billige billetter, når man har brug for dem. Den nuværende pendlerordning var attraktiv for dem, som rejste flere gange årligt – man behøver ikke være pendler for at have gavn af den. Med de nye priser, bliver pendlerordningen, som den er skitseret nu, ganske lidt attraktiv og mange vil formentlig kunne benytte sig af de meget billigere billetter, som ikke kræver en ordning. Vi håber derfor, at vi både kan opnå en mere attraktiv ordning og få tilpasset billetvilkårene for den kontraktlig foreskrevne ordning.

Desuden er vi glade for, at den af Molslinjen skitserede gebyrpolitik fortsat er til drøftelse. Passagerforeningen ønsker de bedst mulige forhold for alle passagerer, og påpeger, at bookingadfærden og rejsemønstret for foreningens medlemmer adskiller sig væsentligt fra dem, som kun besøger Bornholm en enkel gang i løbet af et år. Det er således vigtigt at se på, hvordan billetstruktur herunder gebyrer, påvirker de rejsende.

Ann Hartl er opmærksom på, at der er delte meninger omkring behovet for en bornholmerordning, men fastholder, at der er mange medlemmer, som har henvendt sig og påpeget, at de oplever det nuværende udspil som en væsentlig forringelse af de vilkår de har i dag, og at priserne i ordningen rent faktisk er højere end de er i dag. Passageforeningen vil derfor arbejde videre med få en særlig aftale, som tilgodeser de bornholmere som i dag benytter kort- og bizz-aftalen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


8 + = seksten