Virtuelt vælgermøde for FV19 er nu igangsat

Vi har nu igangsat vores virtuelle vælgermøde for Folketingsvalget 2019 med de første indlæg fra folketingskandidaterne. Medlemmerne kan kommentere og stille spørgsmål direkte på siden, og vil formidle disse videre til kandidaterne. Vi takker for de input vi allerede har fået. Du finder et link til det virtuelle vælgermøde øverst på siden eller ude i sidemenuen.

Share

Bestyrelsen har konstitueret sig

Efter generalforsamlingen d. 12/3-2018, har bestyrelsen konstitueret sig som følger:

Formand – Ann Hartl
Næstformand – Preben Madsen
Sekretær – Martin Green Brandt

Bestyrelsesmedlemmer: Charlotte Graungaard Falkvard, Preben Paulsen, Torsten Sletskov

Suppelanter: Jesper Tranberg, Inge Vang

Leder af Pendlergruppen – Martin Green Brandt
Næstleder af Pendlergruppen – Tine Pedersen

Andet relevant materiale fra generalsamlingen – herunder de nye vedtægter vil blive lagt på hjemmesiden d. 24/3-2018.

Share

I øjenhøjdemøde med Bornholmslinjen finder sted den 18.1.18 kl. 18.30

Bornholms Passagerforening inviterer medlemmerne og interesserede bornholmere til I Øjenhøjdemøde med Bornholmslinjen, torsdag, den 18. januar 2018 kl. 18.30 i Aakirkeby-Hallerne.

Det er gratis at deltage, medlemmerne har fortrin, skulle der blive fyldt op. Man kan tilmelde sig på foreningens medlemsportal her: Tilmelding til I Øjenhøjdemøde

Share

Bornholms Passagerforening arbejder for en bornholmerordning efter 1.9.2018

Pressemeddelelse

Bornholmerordning med færgen efter operatørskifte

Rønne, 10. november 2017:   Bornholms Passagerforeningens formand Ann Hartl deltog i Trafikkontaktrådsmødet i går, hvor Molslinjens ledelse præsenterede den påtænkte prisstruktur, principsejlplan og befordringsbestemmelser, som var i høring. Desuden havde passagerforeningen bedt om at få et punkt på dagsorden, hvor en bornholmerordning skulle drøftes.

Ann Hartl noterer sig med glæde, at Molslinjen har fokus på at give alle passagerer fra 1.9.2018 mulighed for at købe billige billetter og at man er villig til at drøfte en særlig ordning for pendlere, som går ud over det, som kontrakten foreskriver.

Passagerforeningen har længe set med bekymring på, at det politiske forlig fra december 2014 udtrykkeligt udelukkede den såkaldte pendlerordning (kort- og bizz-aftaler) fra at indgå i puljen af de priser, der skulle indgå i udbuddet. En dynamisk prisstruktur, som Molslinjen lægger op til, bidrager til en optimering i kapacitetsudnyttelsen, men er til ulempe for dem, som har brug for fleksibilitet og skal booke med kort varsel. Der er således ingen garanti for, at der er billige billetter, når man har brug for dem. Den nuværende pendlerordning var attraktiv for dem, som rejste flere gange årligt – man behøver ikke være pendler for at have gavn af den. Med de nye priser, bliver pendlerordningen, som den er skitseret nu, ganske lidt attraktiv og mange vil formentlig kunne benytte sig af de meget billigere billetter, som ikke kræver en ordning. Vi håber derfor, at vi både kan opnå en mere attraktiv ordning og få tilpasset billetvilkårene for den kontraktlig foreskrevne ordning.

Desuden er vi glade for, at den af Molslinjen skitserede gebyrpolitik fortsat er til drøftelse. Passagerforeningen ønsker de bedst mulige forhold for alle passagerer, og påpeger, at bookingadfærden og rejsemønstret for foreningens medlemmer adskiller sig væsentligt fra dem, som kun besøger Bornholm en enkel gang i løbet af et år. Det er således vigtigt at se på, hvordan billetstruktur herunder gebyrer, påvirker de rejsende.

Ann Hartl er opmærksom på, at der er delte meninger omkring behovet for en bornholmerordning, men fastholder, at der er mange medlemmer, som har henvendt sig og påpeget, at de oplever det nuværende udspil som en væsentlig forringelse af de vilkår de har i dag, og at priserne i ordningen rent faktisk er højere end de er i dag. Passageforeningen vil derfor arbejde videre med få en særlig aftale, som tilgodeser de bornholmere som i dag benytter kort- og bizz-aftalen.

Share

Nyt medlemsystem

Du kan nu logge på medlemsystemet på følgende link: Medlemsportal for BornPass

Her kan du se de data vi har gemt om dig, og rette dine oplysninger. Her kan du også melde dig ind i foreningen, hvis du endnu ikke har gjort det.

Venligst bemærk, at systemet stadig er under etablering, så der kan blive foretaget administrative ændringer. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte formanden.

Share

ICBornholm nedlægges pr. 10. december 2017

Vi har fået oplyst, at ICBornholm kører sin sidste tur den 9. december 2017. I forbindelse med køreplansskiftet i december ophører ICBornholm og passagererne med tog skal fremadrettet benytte Pågatåget fra Ystad og skifte på enten Hyllie eller Triangeln for at komme videre mod København. Der skal ikke herske tvivl om, at vi fra Bornholms Passagerforening har arbejdet ihærdigt på, at ICBornholm ikke blev udfaset, men det er svært at få omgjort et politisk forlig – og aftalen om at ICBornholm skulle nedlægges indgik i færgeforliget (forliset) tilbage fra december 2014. Vi noterer os, at man fortsat kan købe billet igennem DSB, således at man kan købe billetter, som har tilslutning til alle DSB-stationer i hele landet og vi antager, at rejsetidsgarantien fortsat gælder. Det er ærgerligt, at der kræves pladsbillet til Færgen, idet der ikke kan reserveres plads i Pågatåget, men ellers er forholdene ganske udmærkede – lige bortset fra et ekstra skift. Og såfremt der også i december og derefter er ID-kontrol på Hyllie i Sverige to skift på vej til Bornholm. Vi må antage, at dem der kan, vil finde alternative veje frem for toget. I sidste måned tog jeg forskud på glæderne med Pågatåget – her er min lille video:

Den 13. november havde jeg mulighed for at tage turen den anden vej:

Share