Generalforsamling 2020

Bornholms Passagerforening afvikler den fra foråret udskudte generalforsamling fredag, den 9. oktober 2020 kl. 19 i salen på Rønne bibliotek.

Den 20. april havde vi planlagt årets generalforsamling, men måtte udsætte denne grundet corona-situationen og det gældende forsamlingsforbud. Vi har holdt skarpt øje med udviklingen, men har også været nødt til at finde en dato, som passede til bestyrelsens øvrige aktiviteter. Grundet de fortsatte restriktioner bliver det alene generalforsamlingen i hht. den i vedtægterne beskrevne dagsorden. Vi afventer bedre tider ift. at invitere vores samarbejdspartnere til at være med og opdatere os om deres virke.

Det vil kun være adgang for medlemmer som har registreret sig på forhånd og der vil være et begrænset antal pladser. Vi har noteret os, at de regler, som trådte i kraft den 26.9. tillader, at der fortsat kan afvikles arrangementer med op til 500 personer, såfremt man overvejende sidder ned i retning mod en scene eller lignende. Dette har vi mulighed for og vil i øvrigt sikre at generalforsamlingen afvikles trygt for alle deltagere.

Registrering skal ske senest den 6.10. kl. 19 på dette link: https://2626.foreninglet.dk/memberportal/teamenrollment/index/54003

Husk venligst myndighedernes anbefalinger mht. smitteforebyggelse, og undlad at møde op, såfremt du har symptomer, husk at melde afbud, hvis du alligevel ikke kan komme.

Der oprettes venteliste og man modtager mail, hvis man bliver rykket op fra ventelisten. Af hensyn til evt. smitteopsporing, skal mail og telefonnummer oplyses.

Vel mødt! – Vi håber at se mange medlemmer trods omstændighederne.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Share

Fremhævet

Grundet forsamlingsforbuddet er generalforsamlingen 2020, som var planlagt til afholdelse den 20.4.2020, desværre aflyst. Myndighederne foreskriver, at generalforsamlinger, som ikke kan afholdes grundet forsamlingsforbuddet bør i stedet afholdes inden 8 uger efter forbuddet er ophævet. Med de nuværende oplysninger bør generalforsamlingen derfor afholdes inden 8 uger efter den 31.8.2020, men vi afventer, om forbuddet evt. ophæves tidligere. Så snart forbuddet er ophævet vil bestyrelsen offentliggøre den nye dato.

På bestyrelsens vegne

Ann Hartl

Formand

Share

Virtuelt vælgermøde for FV19 er nu igangsat

Vi har nu igangsat vores virtuelle vælgermøde for Folketingsvalget 2019 med de første indlæg fra folketingskandidaterne. Medlemmerne kan kommentere og stille spørgsmål direkte på siden, og vil formidle disse videre til kandidaterne. Vi takker for de input vi allerede har fået. Du finder et link til det virtuelle vælgermøde øverst på siden eller ude i sidemenuen.

Share

Bestyrelsen har konstitueret sig

Efter generalforsamlingen d. 12/3-2018, har bestyrelsen konstitueret sig som følger:

Formand – Ann Hartl
Næstformand – Preben Madsen
Sekretær – Martin Green Brandt

Bestyrelsesmedlemmer: Charlotte Graungaard Falkvard, Preben Paulsen, Torsten Sletskov

Suppelanter: Jesper Tranberg, Inge Vang

Leder af Pendlergruppen – Martin Green Brandt
Næstleder af Pendlergruppen – Tine Pedersen

Andet relevant materiale fra generalsamlingen – herunder de nye vedtægter vil blive lagt på hjemmesiden d. 24/3-2018.

Share

I øjenhøjdemøde med Bornholmslinjen finder sted den 18.1.18 kl. 18.30

Bornholms Passagerforening inviterer medlemmerne og interesserede bornholmere til I Øjenhøjdemøde med Bornholmslinjen, torsdag, den 18. januar 2018 kl. 18.30 i Aakirkeby-Hallerne.

Det er gratis at deltage, medlemmerne har fortrin, skulle der blive fyldt op. Man kan tilmelde sig på foreningens medlemsportal her: Tilmelding til I Øjenhøjdemøde

Share

Bornholms Passagerforening arbejder for en bornholmerordning efter 1.9.2018

Pressemeddelelse

Bornholmerordning med færgen efter operatørskifte

Rønne, 10. november 2017:   Bornholms Passagerforeningens formand Ann Hartl deltog i Trafikkontaktrådsmødet i går, hvor Molslinjens ledelse præsenterede den påtænkte prisstruktur, principsejlplan og befordringsbestemmelser, som var i høring. Desuden havde passagerforeningen bedt om at få et punkt på dagsorden, hvor en bornholmerordning skulle drøftes.

Ann Hartl noterer sig med glæde, at Molslinjen har fokus på at give alle passagerer fra 1.9.2018 mulighed for at købe billige billetter og at man er villig til at drøfte en særlig ordning for pendlere, som går ud over det, som kontrakten foreskriver.

Passagerforeningen har længe set med bekymring på, at det politiske forlig fra december 2014 udtrykkeligt udelukkede den såkaldte pendlerordning (kort- og bizz-aftaler) fra at indgå i puljen af de priser, der skulle indgå i udbuddet. En dynamisk prisstruktur, som Molslinjen lægger op til, bidrager til en optimering i kapacitetsudnyttelsen, men er til ulempe for dem, som har brug for fleksibilitet og skal booke med kort varsel. Der er således ingen garanti for, at der er billige billetter, når man har brug for dem. Den nuværende pendlerordning var attraktiv for dem, som rejste flere gange årligt – man behøver ikke være pendler for at have gavn af den. Med de nye priser, bliver pendlerordningen, som den er skitseret nu, ganske lidt attraktiv og mange vil formentlig kunne benytte sig af de meget billigere billetter, som ikke kræver en ordning. Vi håber derfor, at vi både kan opnå en mere attraktiv ordning og få tilpasset billetvilkårene for den kontraktlig foreskrevne ordning.

Desuden er vi glade for, at den af Molslinjen skitserede gebyrpolitik fortsat er til drøftelse. Passagerforeningen ønsker de bedst mulige forhold for alle passagerer, og påpeger, at bookingadfærden og rejsemønstret for foreningens medlemmer adskiller sig væsentligt fra dem, som kun besøger Bornholm en enkel gang i løbet af et år. Det er således vigtigt at se på, hvordan billetstruktur herunder gebyrer, påvirker de rejsende.

Ann Hartl er opmærksom på, at der er delte meninger omkring behovet for en bornholmerordning, men fastholder, at der er mange medlemmer, som har henvendt sig og påpeget, at de oplever det nuværende udspil som en væsentlig forringelse af de vilkår de har i dag, og at priserne i ordningen rent faktisk er højere end de er i dag. Passageforeningen vil derfor arbejde videre med få en særlig aftale, som tilgodeser de bornholmere som i dag benytter kort- og bizz-aftalen.

Share