Rigtige hunde tager toget – til børnepris

Af Jens Stubkjær, Bornholms Tidende
Det har ikke været helt nemt for rejsende hundeejere, at finde informationer om hvilke regler, der gælder, når man skal have hunden med tog og færge til/ fra Bornholm.
Det medgiver strækningsansvarlig for IC Bornholm, Heidi Bornholdt Nielsen, og hun har da også nu – efter en lille dialog med Bornholms Passagerforening – fået gjort det nemmere at finde frem til denne viden på dsb. dk.
På færgen er hunden gratis – uanset størrelse. Men når man er med toget mellem Ystad og København, så afhænger prisen af hundens størrelse, ikke at der betales pr. kilo..
– Men hvis en hund er så lille, at den medbringes på rejsen i en taske, som overholder målene for håndbagage på 1 meter x 30 cm x 60 cm, betragtes den som håndbagage, og der kræves ingen billet. Reglerne for at medbringe hunde gennem Sverige gælder selvfølgelig stadig, fortæller Heidi Bornholdt Nielsen og uddyber: – Er hunden større end det, er det nødvendigt med en børnebillet til og fra Ystad – færgen er som nævnt gratis. Billetten København H – Ystad og omvendt er en lokal Øresundsbillet, som købes i de betjente billetsalg og i Øresundsautomaterne på stationer i Hovedstaden.
Og selv om en voksen normalt må medbringe to børn gratis, så omfatter det altså ikke hunde. De skal have børnebilletter, hvis de ikke kan være i tasken.
– Og hundene skal forøvrigt også have en pladsbillet, hvis altså de rejser på de dage, hvor der kræves pladsbilletter også til mennesker.
Hvor sæderne er vis a vis, anbefaler DSB, at man køber plads til hunden overfor sin egen plads. Hvis sæderne er ved siden af hinanden skal man reservere en plads ved siden af sin egen til vovsen.
Rejser man med mere end en hund, begynder det at blive kompliceret. Hvis du rejser med flere betalende hunde, skal du købe billetter til en hel afdeling i vognen, fortæller DSB. For eksempel de fire pladser rundt om et bord. Ved sæder ved siden af hinanden skal man bruge pladsbillet til alle fire pladser på en række, oplyser DSB.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


syv + 4 =