Bornholms-rejsende må klage til svenskerne

Bornholms-rejsende må klage til svenskerne
Bornholms Tidende | 22.08.2013
af Jens Stubkjær

– Vi vil gøre, hvad vi kan for at få en så tåbelig ordning ændret. Det kan ikke være rigtigt, at vi for at skulle rejse til Danmark, skal kunne sætte os ind i, hvilke svenske myndigheder, man skal klage til og i øvrigt svenske regler. Det er om ikke en grænsehindring, så er det en grænsebesværlighed af dimensioner.
Sådan lyder det fra Bjørn Carlsen, formand for Bornholms Passagerforening. Han har fået bekræftet fra Transportministeriet, at hvis rejsende til Bornholm for eksempel vil klage over manglende kompensation ved forsinkelse på en færgetur fra Ystad til Rønne, så skal man klage til de svenske myndigheder.
– I modsætning til mange andre grænsehindringer, som typisk gælder udvalgte grupper ( pillepas, hund etc.), så gælder denne grænsebesværlighed pludselig alle passagerer, konstaterer Bjørn Carlsen.
Passagerforeningen har i øvrigt gjort rederiet Færgen opmærksom på, at deres skiltning om, hvordan passagererne kan klage, ikke var i overensstemmelse med de gældende regler. Efter man nu har fået dette bekræftet fra Transportministeriet, har rederiet ændret deres skiltning om dette.

Forordning
I Transportministeriet søgte man råd hos Søfartsstyrelsen, der henviser til forordning nr. 1177/ 2010: » Vedrørende spørgsmålet om det er til de danske eller de svenske håndhævelsesorganer følger det af forordningens artikel 25, stk. 1, at et håndhævelsesorgan har ansvaret for så vidt angår passagersejladser og krydstogter fra havne, som er beliggende på medlemsstatens område, og passagersejladser fra et tredjeland til sådanne havne « . Passagerforeningen ønsker naturligvis, at de rejsende i givet fald kan klage til de danske myndigheder, og man vil orientere minister for nordisk samarbejde Manu Sareen og transportminister Pia Olsen Dyhr med henblik på at få fjernet denne » grænsebesværlighed « for de rejsende mellem Bornholm og det øvrige Danmark.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


syv + = 11