Glædeligt at ID-kontrollen bliver ophævet

Det er glædeligt, at ID-kontrollen mellem Danmark og Sverige nu bliver ophævet. Det bliver en stor lettelse for rejsende mellem Bornholm og resten af Danmark, når der ikke længere skal kontrolleres ID forud for rejsen i Danmark. Dette hjælper dem, der rejser med tog mellem København H og CPH Lufthavn, da det må forventes at både frekvens på Øresundstogene kommer tilbage til det normale, og at adgangsforholdene på CPH Lufthavn bliver forbedret snarest.
 
Dog er det alene transportøransvaret, som ophæves, og dermed skal der ikke længere foretages ID-kontrol på hovedbanegården og ved spor 1 i lufthavnen. Derimod vil der fortsat være grænsekontrol, og man skal derfor fortsat medbringe legitimation, når man rejser mellem Danmark og Sverige – dvs. at bornholmerne fortsat skal kunne legitimere sig på vej igennem Sverige.

Transportministeriets nyhed om ophævelse af transportøransvar

Nyhed på TV2Bornholm

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


1 + = seks