Direkte og sikker adgang

Søfartsstyrelsen har udsendt en bekendtgørelse, som fra 1/2 2012 vil kunne få en ganske betydelig indflydelse for rejsende med bil. Sammen med vores netop udsendte indbydelse til generalforsamlingen 26/3 2012, har medlemmerne også fået en medlemsorientering. Heri skriver vi følgende om bekendtgørelsen:
»Søfartsstyrelsen har den 1/11 2011 udsendt »Bekendtgørelse om teknisk forskrift om transport af motorkøretøjer m.v. med passagerskibe«, som træder i kraft 1/2 2012. Vi skrev til Styrelsen og bad bl.a. om at få klarlagt, hvad »direkte og sikker adgang fra siddepladsen i motorkøretøjet« betyder, idet flere medlemmer har berettet om, at de har måttet forlade bilen via andre døre, f.eks. bagdøren.
Styrelsen svarede bl.a.:
»De nævnte beskrivelser, hvorefter passagerer skal kravle til og fra deres bil via en bagdør eller et passagersæde, vil ikke være foreneligt med den nye bekendtgørelse.«
Derfor glæder vi os virkelig meget over, at sådanne situationer i fremtiden vil være en saga blot og at passagererne skal kunne forlade bilerne og komme ind i dem igen uden besvær. Vi vil følge sagen nøje efter 1/2 2012.«
Vi venter i spænding på, hvordan BornholmerFærgen vil administrere bekendtgørelsen, herunder hvordan bilerne fremover skal placeres på bildækket i forhold til hinanden.
Det står endnu hen i det uvisse, om bekendtgørelsen får betydning for det maksimale antal biler etc. på færgernes vogndæk.
Bornholms Passagerforening
Bjørn Carlsen
24. januar 2012
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø

E-mail: b.carlsen@tdcadsl.dk

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


fire + 3 =