Møde med lufthavnschefen – Bornholms Lufthavn

Kort referat fra møde med Lufthavnschefen Peter Hviid og visechef Stefan Jensen den 2. Juli 2009, hvor Steen Clausen og Preben Holm deltog på pendlergruppens vegne.
Bornholms Lufthavn ejes af Statens Luftfarts Væsen, hvilket bl.a. betyder, at der ikke, grundet politisk forlig, samt det faktum, at lufthavnen ligger på en “afsides” ø, skal betales passagerafgift. Det er årsagen til billetterne er billigere fra Bornholm end de er fra København, hvor der skal betales afgift. Lufthavnen modtager et tilskud på 21 mio. kr. årligt fra Staten til drift af lufthavnen.
Booking og check-in via Web og sms overvejes i øjeblikket af bl.a. Cimber, ligesom Lufthavnen er ved at undersøge om det er muligt at opstille elektronisk bookings check-in automat i forhallen.
Lufthavnen er også indstillet på at se på mulighederne for ”Fast-Track”, for pendlere. Det afhænger dog også af luftfartsselskaberne af Cimber/Wings of Bornholm, hvor man enedes om at både foreningen og Lufthavnen undersøger mulighederne. Peter gjorde opmærksom på muligheden med at anvende elektronisk billet (Kort fx Eurobonus eller Visa/DAN kort)
Lufthavnen vil efter vores henvendelse opstille flere stole i afgangshallen.
Lufthaven vil sørge for plads til ophængning af plakat for PR for Bornpass’ pendlergruppe med plads til indmeldelseskort. Placeringen bliver i hal for boarding – Gaten.
Lufthavnen vil sørge for at opsætte flere 230 v udtag til transportable PC. Der er etableret Hot-spot, som drives at TDC. Her oplyste Peter, at månedligt abonnement koster 30,- kr. som også kan anvendes i København. Bestilling sker vis TDC’s hjemmeside.
Lufthavnen undersøger muligheden for at allerede inden afgang (ved booking) fra Rønne at kunne oplyse Gate nr. i København. Her vil det blive en løsning, som alle provinslufthavne kan/skal anvende. Derfor må denne facilitet afvente en fælles beslutning. Dette er dog noget, der ligger et stykke ud i fremtiden, og noget som man arbejder tæt sammen med Københavns Lufthavne om at løse.
Lufthavnen er opmærksom de problemer pendlerne får, når fly forsinkes. Derfor er kantine/restaurant nu en del af afgangshallen, hvor pendler gerne må sidde og arbejde i ventetiden. (der installeres flere 230 v udtag).
Endelig blev vi tilbudt frit at kunne anvende lufthavnen mødelokale til møder for pendlergruppen. Dette skal dog bestilles i forvejen. Vi fik også tilbud om, at Lufthavnen ved et sådant møde vil fortælle om Lufthavnens ansvarsområder og arbejdsopgave med mulighed for besøg i tårnet og bese maskinparken.
I forhold til lufthavnstaxa er det ikke noget Lufthavnen har indflydelse på. Her er det taxa, der skal forhandles med.
Busdriften er også ved at blive bedre. Lige nu kan man være sikker på at kunne komme fra Rønne til lufthavnen til første fly, lige som der går bus fra det sidst ankomne fly. Derudover er det på BAT´s plan, at der skal være 2 busser i timen, en hver vej (mod Nexø og mod Rønne) dette vil blive fulgt nøje.
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


en + = 8