Vi holder øje med udviklingen

Som det tidligere er fremgået af Bornholms Tidende, skrev vi den 18/1 2011 til Folketingets Trafikudvalg, at »Nødvendig, alternativ brugbar transport må sikres/garanteres«, hvis det skulle ske, at Bornholm pludselig står uden flyforbindelse.
Det er folketingets partier, der med seneste færgeforlig har skabt en situation, hvor det bornholmske samfund er gjort afhængigt af fly, hvis samfundet skal kunne fungere svarende til andre områder af landet. Natfærgen til Køge var det sidste alternativ til fly i visse situationer. I oktober 2010 blev denne mulighed afskaffet … og det bornholmske samfund blev gjort fuldt ud afhængig af flyforbindelsen. Statistikkerne for antal rejsende viser også dette ganske tydeligt.
Vi har siden 2002 advaret mod denne udvikling, som ikke hænger sammen med, hvad partierne ellers melder ud om offentlig transport.
Det skal i samme forbindelse nævnes, at EU ikke tillader, at der ydes tilskud til en samfundsbegrundet flyforbindelse.
Alle transportleverandører har været belastet af den usædvanlige vinter. Cimber har igennem årene haft en relativ udmærket overholdelse af fartplanen, men igennem flere uger har Cimber været forsinket og aflyst afgange i et omfang, som ikke alene har kunnet forsvares med vintervejret. Det har hele det bornholmske samfund erfaret.
Flyselskabet betjener også mange rejsende under »Patientbefordringen«, som også har haft anstrengende rejser i denne vinter.
Vi er derfor i dialog med Cimber for en afklaring af grundene til forsinkelserne/aflysningerne.
Vi holder fortsat et vågent øje med udviklingen inden for alle transportformer.
Bornholms Passagerforening
24. februar 2011
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


syv + = 8