Navn – og farve

Vores holdninger – og dermed også vores beslutninger – skal hvile på et så objektivt og altid konstaterbart grundlag som muligt.
Vi har modtaget flere spørgsmål om, hvad foreningens holdning er til den nye hurtigfærges navn og færgernes bemaling fremover.
Men sådanne emner må alene henføres til subjektive holdninger/meninger; i hvert fald når vi taler om skibenes bemaling.
Det vigtigste er for os absolut ikke, hvad skibene hedder, eller hvilken farve de har. Det afgjort vigtigste er, at de sejler, som de skal, opfylder alt, hvad sådanne skibe bør og skal (herunder det sikkerhedsmæssige), og rejseoplevelsen skal være god, ikke noget man skal have overstået eller nærmest frygter.
Men når alt dette er sagt, så kunne noget godt tyde på, at den/de, der har besluttet navnet »Leonora Christina« ikke har den bornholmske folkesjæl inde på livet eller véd, hvad der ligger gemt i den.
Bornholmerne vil gerne vise det frem, som de kan være stolte af. Derfor har skibsnavnene med de gamle folkehelte som f.eks. Jens Kofoed og Povl Anker aldrig givet nogen særlig debat.
Dér ligger absolut ingen bornholmsk stolthed over, at Leonora Christina sad i fængsel – sammen med ægtefællen – på Hammershus. Det er blot en historisk kendsgerning.
Folketingmedlem Jeppe Kofod har ifølge dagens Berlingske Tidende foreslået BornholmerFærgen at overveje et andet navn.
Formanden for Danske Færger, Per Gullestrup, har – som svar på Jeppe Kofods anmodning – givet til kende
at meldingen fra Jeppe Kofod lige som andre meninger om navnet gør indtryk. Men det ændrer ikke ved vores beslutning.
Det har fået flere til at reagere med bl.a. følgende bemærkning:
Ja … det hele er alligevel bare styret fra København.
Men det vigtigste for os er ikke, hvad skibene hedder, eller hvilken farve de har. Det vigtigste er, at de sejler, som de skal. Men det gør ikke noget, at man også husker »de bløde pakker til jul«.
Bornholms Passagerforening
26. november 2010
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


8 + = elve