DSB-billetten

Når bornholmerne køber billet med BornholmerFærgen fra Rønne til Køge (eller modsat), indgår muligheden for »viderebefordring« i Hovedstadsområdet og/eller på Bornholm i billetten.
Det samme gælder, når bornholmerne rejser over Ystad og benytter IC Bornholm mellem Ystad og København.
Vi får af og til forespørgsler fra vores medlemmer om, hvordan »viderebefordring« skal forstås. Vi har spurgt og fået svar fra den strækningsansvarlige for IC Bornholm, Søren Møller i DSB. Han skriver bl.a.:
»I har bedt os svare på, hvornår DSB billetter er gyldige til vidererejse i omstigningsområdet. Det skal forstås som område, hvor tilslutningstog/busser kan bruges på den dato (i tidsrummet 04.00 – 04.00), hvor billetten er gyldig.
Rejsen skal dog være fremadskridende, så det er ikke muligt at køre frem og tilbage hele dagen mellem f.eks. Østerport og København H. På Bornholm er bustilslutning dog kun gyldig til busserne i forbindelse med færgeafgangene.
Bestilles en IC Bornholm print selv billet til mellem Rønne og København er omstigningsområdet ALLE, hvilket betyder hele hovedstadsområdet. Så kan der rejses videre i Hovedstadsområdet hele dagen. Det, som er afgørende, er, hvad der står i feltet »Bustilslutning« på print selv billetten. Neden for er et »udklip« af en print selv billet mellem København H og Rønne. Omstigningsområde ud for København H er ALLE. Det betyder tilslutning i hele Hovedstadsrådet
«
Dette er forklaringen fra DSB, som også vil blive lagt ud på vores hjemmeside: www.bornpass.dk.
Bornholms Passagerforening
18. november 2010
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


1 + tre =