Vinterdæk – ellers bøde

Vi har tidligere skrevet om vinterdæk ved kørsel i Sverige. Vi har brugt ret megen tid på sætte os ind i reglerne, fordi Vejdirektoratets hjemmeside kan læses, som om det kun er i perioden 1. december til 31. marts, at der skal benyttes vinterdæk.
Det glæder os nu at konstatere, at BornholmerFærgen på sin hjemmeside bl.a. skriver:
Vinterdækkene skal desuden have et dækmønster på min. 3 mm, og det er det svenske politi, der afgør, om vejens beskaffenhed kræver vinterdæk. Også selvom perioden ligger udenfor 1. december – 31. marts.
 
Da sneen allerede for over en måned siden faldt livligt i Sverige, blev en bornholmsk bil stoppet i Blekinge på vej til færgen. Den var blevet overrasket af vejret og havde ikke vinterdæk/dæk med tilstrækkelig dækmønster til vinterkørsel – og føreren fik klar besked.
Derfor er det fortsat vores anbefaling, at alle bornholmere, der skal køre i Sverige/gennem Sverige, husker at få vinterdæk på hjemmefra (uanset tidspunkt på vinterhalvåret) for, som Vejdirektoratet også skriver:
»Er der sne, is, slud eller frost på hele eller dele af vejbanen, skal vinterdæk benyttes. En dybde i dækmønstret på min. 3 mm gælder for personbiler.«
Bornholms Passagerforening
15. november 2010
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ ni = 17