Husk rejsegarantien

Vi har gennem snart ét år haft en »egen« kontaktperson for DSB’s togforbindelse, IC Bornholm, mellem Ystad og København. Vi har fået meget stor opmærksomhed omkring IC Bornholm og har forelagt mange forbedringer – hvoraf mange allerede er blevet effektueret.
Men et område, hvor det absolut »ikke kører« for IC Bornholm er rettidigheden. Ifølge DR Bornholm er rettidigheden for de seneste 3 måneder helt nede på 78%. Det er ganske enkelt ikke godt nok – og det véd vores kontaktperson, Søren Møller, så ganske udmærket, at vi mener.
Søren Møller forklarer, at stort set alle forsinkelserne skyldes udefrakommende problemer, som vi vil bede om en nærmere redegørelse for, så vi kan kontakte »dem, der skaber problemerne«.
Heldigvis er det kun i 2 tilfælde, at toget ikke er nået frem til færgeafgangen, men der er også en anden vej; nemlig ankomsten til København, hvor rettidighed også betyder noget for mange, f.eks. at nå et andet tog eller anden transport, nå et møde eller for pendlernes vedkommende, at nå på deres arbejde til aftalt tid.
Søren Møller fra DSB har flere gange fortalt, at meget få fra Bornholm benytter sig af Rejsegarantien, når der opstår forsinkelser. Det har vi opfordret alle bornholmere til at gøre tidligere – og vil hermed gøre det igen.
Læs nærmere om reglerne på DSB’s hjemmeside på:http://www.dsb.dk/Kundeservice/Rejsetidsgaranti/
Kontant kompensation beregnes sådan:
Forsinkelse
Kompensation
30 minutter eller mere =
25% af rejsens pris
60 minutter eller mere =
50 % af rejsens pris
90 minutter eller mere =
75 % af rejsens pris
120 minutter eller mere =
100 % af rejsens pris
Husk også at DSB’s Rejsegaranti gælder for hele rejsen, dvs. også omfatter prisen for færgebilletten.
Bornholms Passagerforening
11. november 2010
Bjørn Carlsen
Email-adr.: b.carlsen@tdcadsl.dk
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ 5 = seks