Husk vinterdæk

I 2009 blev der indført nye regler for obligatorisk brug af vinterdæk i Sverige.

Vi er absolut ikke imod de svenske regler (de er alt andet lige ganske fornuftige), men vi er imod, at der gælder andre regler for bornholmerne, når de skal rejse til landets hovedstad end for øvrige danskere. Det har vi skrevet til landets statsminister om sidste år, da det vedrører »rigets forhold«. Men som den første statsminister i foreningens over 25-årige historie, har han – trods rykkere – ikke fundet tid til at svare.
Vejdirektoratet har på deres hjemmeside følgende skema:
Pigdæk
Tilladt 01.10-15.04 eller hvis vejene er dækket af sne og is, og da kun på betingel-se af, at de ikke ødelægger vejbelægningen.
  • Pigdæk skal monteres på alle hjul
Vinterdæk
Nye regler fra 1. december 2009:
Obligatorisk mellem 01.12 og 31.03, hvis der er vinterforhold på vejene. Er der sne, is, slud eller frost på hele eller dele af vej-banen, skal vinterdæk benyttes. En dybde i dækmønstret på min. 3 mm gælder for personbiler
Snekæder
Kan benyttes under forudsætning af, at de ikke ødelægger vejene
Et er, at det er obligatorisk i perioden 1/12 til 31/3, men også uden for denne periode er det påkrævet i alle tilfælde, når
»der er sne, is, slud eller frost på hele eller dele af vejbanen, så skal vinterdæk benyttes.«
Da sneen allerede for et par uger siden faldt livligt i Sverige, er der god grund til allerede nu at få vinterdækkene på bilen, hvis man skal fra/til Bornholm via Sverige.
Bornholms Passagerforening
27. oktober 2010
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


5 + seks =