Ændringer af DSB-billetter

Et af vores medlemmer kontaktede os for knap en uge siden, fordi hans billetter med IC Bornholm/DSB pludselig var blevet ændret, så de dækker et mindre område i Hovedstaden.
Vi har undersøgt sagen ganske grundigt og indkredset ændringen til at være opstået i perioden 1/1 til 7/1 2013.
Indtil 1/1 2013 har der stået at en billet er »Gyldig til rejse mellem Rønne (Alle) og København H (Alle)«. Derefter ændres rettigheden til, at billetten er »Gyldig til rejse mellem Rønne (Alle) og København H (A-F)«.
Der er tale om en betydelig ændring (indskrænkning) i det rejseområde billetten gælder i. Vi har naturligvis, straks vi blev opmærksom på ændringen, taget kontakt til vores kontaktperson hos IC Bornholm.
Der er nu skabt sikkerhed for, at det alene er en IT-fejl, der vil blive rettet tilbage, så snart som muligt. Der er sendt besked ud til DSB-personalet om fejlen, hvilket skulle sikre, at ingen kommer i klemme og kan risikere en afgift fra DSB ved at rejse uden for det på billetten angivne område, men inden for »København H (Alle)«.
Vi vil forsøge at få Movia til at sende samme besked ud til buschaufførerne.
Er der nogen, som allerede er kommet i en ikke tiltænkt situation på grund af fejlen på DSB-billetten, hjælper vi gerne med at få skabt den rette kontakt til DSB. En evt. allerede betalt afgift for »ikke korrekt rejsehjemmel« skal naturligvis betales tilbage.
Indtil DSB-billetten igen er korrekt, skal du derfor være meget opmærksom på, hvor du rejser på en DSB-billet i hovedstadsområdet. Medbring evt. denne forklaring, hvis du skal rejse i et område, der ikke er angivet på billetten, men som dækkes ind under »København H (Alle)«.

Bornholms Passagerforening
15. januar 2013
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Email: b.carlsen@tdcadsl.dk

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ 8 = elve