Når IC Bornholm erstattes af Pågatoget

Gennem de senere år har DSB i større og større omfang anvendt Pågatoget/Øresundstoget (i stedet for bus), når IC Bornholm ikke har kunnet bringe passagerer fra Ystad til København.
I de tilfælde, hvor passagererne ikke har prøvet turen med Pågatoget/Øresundstoget før, er der nogle praktiske oplysninger om perronændring i Ystad samt skiftet fra Pågatoget til Øresundstoget (i Hyllie eller Triangeln), som kan fremkalde sved på panden hos passagererne at skulle finde ud af.
Men Færgen og DSB har udarbejdet en lille pjece (flyer), som kan fås ombord på Leonora Christina, ligesom personalet uddeler den til passagererne, når de går fra borde (i de tilfælde, hvor IC Bornholm bliver erstattet af Pågatoget/Øresundstoget).

I pjecen står bl.a. også:

Cykel, kørestole og barnevogne
Medbringes cykel, skal den stilles i en særskilt togvogn. Se efter skilt på siden af togvognen.
Sidder man i kørestol eller har barnevogn med, er det naturligvis også muligt at rejse med “Pågatåget”. Brug hjælpeknappen ved togdøren og togpersonalet kommer og hjælper med ombordstigning.
På Øresundstogene findes der en vogn til cykler med indgangsparti i niveau med perronen. Benyt også denne til kørestole og barnevogne.

Billettens gyldighed
Benyt den billet, som er købt til IC Bornholm (også DSB Orange). Den er gyldig hele vejen til København med “Pågatåget” mellem Ystad og Hyllie eller Triangeln og videre med Øresundstoget til København.
Bemærk: billetten er KUN gyldig til Skånetrafiken når IC Bornholm toget ikke kører!
Det er muligt at få refunderet sin pladsbillet ved henvendelse til DSB.
Passagerer med DSB billet til videre transport ud i landet, bedes henvende sig til DSB på Hovedbanegården.

Vi er på passagerernes vegne glade for, at vi har fået et betydelig forbedret informationsniveau på et yderst vigtigt område. Den forbedring skal Færgen og DSB have tak for.

Bornholms Passagerforening
19. januar 2013
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Email: b.carlsen@tdcadsl.dk

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


8 + = elve