Det skal være demokratisk

I vore netop udsendte medlemsorientering skriver vi bl.a.:

»Som bekendt fik Bornholms Passagerforening den 16/3 2009 medlemmernes godkendelse af, at der måtte etableres en separat gruppe kaldet Pendlergruppen under Bornholms Passagerforening. Gruppen blev etableret, fordi pendlerne ikke kunne komme i kontakt med eller blive optaget i Bornholms Pendlerforening. Der var ikke tale om, at pendlerne ikke ville i dialog med den selvbestaltede formand for Bornholms Pendlerforening. De kunne ikke komme i dialog med ham. Pendlergruppen søgte i august 2009 optagelse i Kontaktrådet, hvor Bornholms Pendlerforening havde sæde uden at have medlemmer bag sig.
Kontaktrådet var i næsten 2 år ikke til sinds at undersøge forholdene tilstrækkeligt – og henholdt sig til, at det måtte pendlerne selv afklare indbyrdes. I det omfang, sagen blev undersøgt, indgik der argumenter, som ikke var juridisk holdbare.
I december 2010 stævnede 53 personer på Pendlergruppens vegne de 2 selvbestaltede bestyrelsesmedlemmer i Bornholms Pendlerforening med krav om ret til optagelse i foreningen. Men der skulle gå endnu ½ år, før Kontaktrådet besluttede, at Bornholms Pendlerforening ikke var rette repræsentant for pendlerne i Kontaktrådet. Desværre har Rådet undladt at tage stilling til Pendlergruppens ansøgning om optagelse i Rådet.
Indtil videre er det således Bornholms Passagerforening, der også varetager pendlernes interesser i Rådet, men foreningen anser det – når alt tages i betragtning – for uhensigtsmæssigt, at Pendlergruppen ikke har egen repræsentant i Kontaktrådet, idet Gruppen har særlige interesseområder at varetage.
Sagen har været meget belastende for hele bestyrelsen i Bornholms Passagerforening, men det har været nødvendigt, at kæmpe for, at foreninger på demokratisk vis skal repræsentere andre … og ikke blot fordi 1 eller 2 personer finder det »fornøjeligt« at sidde i diverse råd og bestyrelser.
Arbejdet for de mange bornholmske pendlere – såvel ud- som indpendlere – fortsættes med stor iver og energi.«
Lone Thrane
Kasserer i Bornholms Passagerforening

Smallesund 108, 3700 Rønne

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


tre + 4 =