Valgmøde om transport

Det bliver en meget kort valgkamp. Derfor har det også været nødvendigt for os at indkalde til valgmøde om transport med meget kort varsel. Mødet holdes allerede på fredag den 2/9 2011 på biblioteket i Rønne. Foreningen Bornholmtunnel er sammen med Passagerforeningen indbyder til mødet.
Vi har indbudt de kandidater, partierne har opstillet til valg til Folketinget. Vi har lagt op til kandidaterne, at de skal svare de fremmødte på, hvad de vil på transportområdet, når/hvis de kommer i Folketinget, for det er der mange bornholmere, som gerne vil vide, før de sætter krydset.
På mødet får hver kandidat 2 eller 3 minutter til at gøre rede for sit og partiets program på transportområdet. Derefter vil der være paneldebat med spørgsmål fra salen.
Pr. 1/9 2011 træder en ny kontraktperiode i kraft. Den gælder i 6 år, dvs. frem til 2017. Bornholm har godt nok fået udvidet kapacitet med en ny og betydelig større hurtigfærge, men dermed er alle problemer langt fra løst. Nedlæggelsen af den dobbeltrettede natsejlads mellem Rønne og Køge har skabt en lang række følgeproblemer. For tiden foregår via Kontaktrådet nogle meget vanskelige forhandlinger om hurtigfærgens afgangstider ud af Rønne, idet godset – pga. ændringerne på Køge-ruten – er blevet mere afhængige af denne rute. Og det vil være synd at sige, at godsets ønskede sejlplan falder i tråd med, hvad turisterhvervet og passagererne i øvrigt ønsker sig af fartplanen.
Nedlæggelsen af natruten betyder også, at flytransport er blevet langt vigtigere for Bornholm end tidligere.
Flere områder i kontrakten bekymrer os og virker hæmmende for den bornholmske samfundsudvikling, bl.a. prisfastsættelserne og reglerne for udvidelse af kapaciteten frem til 2017.
Det ville være fornuftigt at få analyseret de bornholmske behov ordentligt, for derefter at åbne kontrakten igen og indarbejde tillægskontrakter i nødvendigt omfang.
Bornholms Passagerforening
28. august 2011
Bjørn Carlsen
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø

Email: b.carlsen@tdcadsl.dk

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ fire = 11