Det skal løses

Nu skal vi til Folketingsvalg. Her på Bornholm får vi mulighed for at stemme på over 20 forskellige kandidater. Transportområdet er noget af det vigtigste for Bornholm. Emnet er langt mere omfattende end den samfundsbegrundede færgedrift. Den kan nemlig ikke bruges til ret meget, hvis ikke der er en ordentlig videretransport igennem Sverige. Ligeledes er det også vigtigt, at BAT har en køreplan, som hænger sammen med færgetiderne, og som opfylder de berettigede krav bornholmerne har til kollektiv busdrift.
Godset skal have ordentlige vilkår, men der skal også tages hensyn til, hvornår passagererne gerne vil rejse, og turisterhvervet skal gerne kunne trække flere turister til Bornholm – ikke det modsatte. Bornholm har brug for turisterne og de mange arbejdspladser, som følger med turismen.
Transport med fly er blevet en nødvendig del af det bornholmske transportsystem, og der skal spændes et sikkerhedsnet ud under Bornholm, så staten altid sikrer os flytransport til en rimelig pris.
Der er nok at tage fat på for de 2 folketingsmedlemmer Bornholm har efter Folketingsvalget.
Et meget berettiget krav til de 2 vil være, at vi snart får en transportkorridor gennem Sverige. De mange restriktioner »popper op« igen og igen til stor gene for de rejsende.
På fredag, den 2. september 2011, kl. 18.00, holder vi – sammen med Foreningen Bornholmtunnel – et møde på biblioteket i Rønne, hvor vi har indbudt partiernes folketingskandidater til at komme og svare på borgernes spørgsmål om transport. Mødet afholdes for bornholmerne … ikke for politikerne. Men vi skal stille politikerne til ansvar for, hvad de vil kæmpe for, når/hvis de bliver valgt til Folketinget.
Bornholms Passagerforening
30. august 2011
Kirsten Lund-Hansen
Næstformand
Harbovej 125
3700 Rønne
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


fem + = 6