Plads til børn og børnebørn

Mange har deltaget i debatten om BornholmerFærgens sejlplan fra 1/1 2012. Og det skal selvfølgelig være frit for enhver at ytre sin mening uanset, om man gør det på egne vegne, på en sportsforenings vegne, som pendler eller måske – som i mit eget tilfælde – gør det som bedsteforældre for sine børn og børnebørn.

De mange debatindlæg vidner om, at der er noget rivende galt med sejlplanen, uanset hvem der så i øvrigt har ansvar for, at den ser ud som den gør i dag.
I forbindelse med vores undersøgelse om sejlplanen i november 2011 fik vi flere hundrede bemærkninger fra svarerne. Her er nogle enkelte, som netop vedrører børn og børnebørn. Deres problemer har beslutningstagerne også pligt til at tage alvorligt:

1) Da vi er bedsteforældre til børnebørn i Kbh. vil vi meget gerne kunne tage af sted som før, lørdag morgen 6,30 og hjem igen lørdag eller evt. søndag eftermiddag eller aften. Min kone arbejder herovre: mand. – fred. så derfor!

2) Sejlplanen som den fremstår nu er ubrugelig for mig og børnene.

3) Ligeledes kan vi bosiddende være hjemme midt på aftenen også i weekenderne, og ikke som nu ved midnatstid, det er uacceptabelt, hvis man har små børn eller skal på arbejde næste dag.

4) For når vores børn er på weekend, og de har små børn med, synes de det er for sent at komme hjem kl. 22-23.

5) Hvad nytter det, at man bestiller en TOGTUR til Kbh. (min datter med TRE børn og Barnevogn!) – når DSB sætter busser ind.

6) Vigtigt med en afgang midt på dagen af hensyn til familier med små børn, der skal hjem fra Bornholm til f.eks. Jylland. Tager de aften-afgangen, er det midnat inden de er hjemme.

7) Sejlplanen er vigtig for befolkningen af Bornholm. Hvis vi gerne vil have arbejdende mennesker og børnefamilier på øen – ja, så skal sejlplanen passe til deres behov – ellers flytter de (vi), og så er der ingen skattekroner i kassen og ingen små nye bornholmere.

Lone Thrane
Kasserer i Bornholms Passagerforening
Smallesund 108, 3700 Rønne
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


5 + otte =