Undersøgelsen om sejlplanen

I november 2011 gennemførte Bornholms Passagerforening en undersøgelse om bornholmernes holdning til sejlplanen for 2012.  Og på baggrund af undersøgelsen kan vi udtale os om at 9 ud af 10 bornholmere ikke kan få deres ønsker til rejsetidspunkter til at passe med sejlplanen.

Pær Køie Kofod skriver i Bornholms Tidende 13/1 2012, at undersøgelsen ham bekendt »var baseret på meget snævert antal set i forhold til øens faktuelle befolkningsantal«.
Vi har lagt alle tal frem for pressen på Bornholm, og vi lægger gerne samtlige tal frem for Pær Køie Kofod. Det er noget uklart, hvad Pær Køie Kofod mener mht. »snævert antal«. Men vi kan oplyse følgende:
1) 32.424 personer (på Bornholm) kunne stemme ved folketingsvalget 15/9 2011
2) Vi sendte ud til 5.728 email-adresser (tilfældigt udvalgt)
3) Vi baserer undersøgelsen på lige knap 800 svar (svarende til 2,47%).
Ifølge vores konsulent er disse tal – statistisk set – fuldt ud tilstrækkeligt.
I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, at den undersøgelse, som det daværende Bornholmstrafikken foretog i eftersommeren 2009 (sammen med TV2/Bornholm) er en næsten tro kopi af vores undersøgelse … eller omvendt. Den undersøgelse har for nyligt været omtalt i Bornholms Tidende. Undersøgelsen vil – sammen med vores egen undersøgelse – blive lagt ud på vores hjemmeside.
Bornholms Passagerforening
Bjørn Carlsen
14. januar 2012
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


4 + seks =