Glædelig flystatistik

Statistikken for december 2011 viser, at Cimber Sterling er kåret til det mest punktlige/rettidige selskab i Norden i december 2011. Oven i købet ligger selskabet foran selskaber som f.eks. Finnair og SAS.

Bornholm får via statistikken en »særlig bonus«, idet Bornholmer-ruten ligger blandt de allerbedste resultater for selskabet med en rettidighed på 90% (inkl. forsinkelser mindre end 15 minutter.).
Informationen fra Cimber Sterling bekræfter vores opfattelse af, at selskabet i efteråret 2011 har haft en del udfordringer med hensyn til rettidighed og aflysninger.
Transport med fly er blevet en større og større del af det samlede transportsystem mellem Bornholm og det øvrige Danmark; og det bornholmske samfund er nu – mere end tidligere – blevet afhængig af, at flytransporten fungerer på en sådan måde, at passagererne stort set altid kan regne med at komme frem til tiden. For mange drejer det sig om at tage til møder på den anden side af vandet, for andre – pendlerne – drejer det sig om at kunne regne med at møde rettidigt på arbejde. For andre igen drejer det sig måske om at nå en forbindelse til andre destinationer. Det er derfor glædeligt, at det bornholmske samfund i så stort et omfang kan regne med Cimber Sterlings rettidighed.
Men når det er sagt, er det også helt klart, at en sådan statistik naturligvis ligeledes skal omfatte aflyste fly. Det siger sig selv, at hvis man ikke medtager aflyste fly, reduceres værdien/anvendeligheden af undersøgelsen. Passagerer, som udsættes for aflysning af den afgang, de havde planlagt at tage med, udsættes typisk for endnu større gener end passagerer, som f.eks. kommer frem en halv time for sent.
I øvrigt er det vigtigt, at den enkelte passager, som udsættes for forsinkelser og/eller aflysninger altid ser efter, om der er mulighed for at opnå kompensation i henhold til EU-forordningen om passagerrettigheder. Regler og rettigheder er nærmere beskrevet på Trafikstyrelsens hjemmeside:
Bornholms Passagerforening
Bjørn Carlsen
16. januar 2012
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


to + = 7