Morgenafgang tilbage til 6.30

Vores undersøgelse om sejlplanen viser, at kun 5% ønsker at dagens første afgang i weekenden afgår kl.8:30.
9 ud af 10 ønsker at afgangen ligger før dette tidspunkt, og hele 55% ønsker afgang kl. 6:30. Adskillige foreninger har også som kommentarer anført, hvor ødelæggende ændringen fra 6:30 til 8:30 har været for deres muligheder for at deltage sammen med øvrige danskere i konkurrencer, arrangementer etc.
At ændre sejlplanen, så morgenafgangen igen flyttes tilbage til kl. 6:30 kan gøres med ganske kort varsel. Det bornholmske samfund kan ganske enkelt ikke være bekendt, at så mange foreninger, herunder sportsforeninger, ikke længere kan deltage i arrangementer/kampe etc. ovre.
Lad os se på, hvad blot nogle få af svarerne har skrevet til os:

Person 1
I weekenden skal morgenafgangen også være kl. 06:30. Der er også folk der har behov for at være i København/på Sjælland om formiddagen i weekenden – eksempelvis sportsfolk

Person 2
Det der er lavet nu som afgang for weekender er total håbløs og giver os flere udgifter til over overnatning, jeg sidder med i bestyrelsen i xxxx Bornholm og vi har brugt de sidste mange år på at få gode kontakter over, især på Sjælland hvor vi kommer til fuglemarked/udstillinger og vi har selv fugle med, det kan ikke lade sig gøre nu hvor der kommer overnatning det vil være dyremishandling. Vi har en del ældre medlemmer som kun kan komme med hvis det er en endags tur. Båden skal sejle senest kl.06.45.Håber at vi kan stå sammen og få lavet dette vanvid om – prøv og luk E 45 så skal i bare se Jyderne komme op af stolen.

Person 3
Afgangen kl 8:30 i weekenden er helt hul i hovedet, da den ikke giver nogen mulighed overhovedet for at kunne nå at komme til sport, udstillinger, familiefester, eller andet, så derfor håber jeg virkelig, at den ryger ud hurtigst muligt. Og så forøvrigt, er det på tide, at Bornholmerne får indflydelse på deres rejsetider, de er dem der ved bedst, og ikke nogen politikere eller andre kloge hoveder, der aldrig har været på Bornholm før, og ikke ved hvad der foregår herover. Det er af stor betydning for mig, som rejser en del, at kunne få lov til at være med i denne undersøgelse, og evt kunne være medbestemmende om rejsetiderne fra Øen, det vil jeg sige tak for.

Person 4
Den er umiddelbart ikke særlig hensynsfuld overfor sportsudøvere. De kan nemlig ikke nå at komme til stævner på en en-dagstur.

Person 5
Som forening giver sejlplan 2012 ikke os nogen mulighed for at deltage i stævner i resten af landet. Et stævne indenfor vores idræt er en heldagsforestilling og starter som regel kl. 9.00 evt 10.00. De slutter omkring kl 17.00 og med evt. forsinkelser bliver kl hurtigt 18.00 inden stævnet er slut.
Det betyder at vi som forening der skal have 10 kæmpere afsted skal bruge penge på 2 overnatninger i kbh ud over de normale rejseomkostninger!

Person 6
Det er ikke særligt heldigt at den første afgang fra Rønne i weekenden er kl. 8:30, det bevirker at det er slut med at udøve idræt i København, for enten kommer vi for sent, eller også kommer vores modstandere for sent, idet de kun kan være på Bornholm kl. 12:00, og det er alt for sent.

Person 7
De fleste sportsgrene foregår i idrætsanlæg som er tilrettelagt en sæson frem, de kan ikke pludselig lave den halve sæson om fordi Bornholmer Færgen laver en ny fartplan.
Jeg spiller selv for Bornholms xxx, vi skal leje os ind i xhaller i København via xxx (Københavns xxx) de sidder nu med et næsten håbløst ekstra arbejde, de skal ud og spørge xxx om de kan flytte kampene og da xxx lever af xxx, er de ikke meget for dette, …
Hvordan xxx vil nå at få flyttet så mange kampe for denne sæson er mig uvist …

Dette er blot et lillebitte udsnit af kommentarerne. Vi vil senere offentliggøre flere af kommentarerne fra de mange så hårdt ramte bornholmere. Få den afgang ændret allerede før den træder i kraft … det er muligt; og det skal ikke vente til 2017 !!!

Bornholms Passagerforening
Kirsten Lund-Hansen
Næstformand
22. december 2011
Harbovej 125, Rønne

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


8 + = elve