Skal ikke vente til 2017

Bornholms Passagerforening offentliggjorde for et par uger siden en omfattende undersøgelse af bornholmernes ønsker til sejlplanen fra 1/1 2012.
Undersøgelsen taler sit eget tydelige sprog om, at 9 ud af 10 bornholmere ikke er tilfredse med sejlplanen.
Undersøgelsen viser også, at der er behov for en 4. afgang, når fragterhvervet tidsmæssigt bestemmer over de 2 af 3 afgange.
Ud over det statistisk konstaterbare er der kommet flere hundrede kommentarer. Her blot et par eksempler:

Nr. 1
Med Leonora bliver sejltiderne en never ending story. Konflikten mellem mennesker/passagerer og lastbiler/gods vil være der konstant. Ligesom det var i gamle dage med natfærgen til København, hvor godset var sejrherren.

Nr. 2
Der er al for lang afstand mellem morgenafgangen og eftermiddags afgangen.

Nr. 3
Jeg ønsker mig en sejlplan, som er brugervenlig – d.v.s. tilpasset passagererne. Det nytter ikke noget at skulle tage en hel dag fri, for at kunne nå til eksempelvis Jylland samme dag, fordi der ikke er en god afgang midt på dagen (efter skole).
Fire afgange dagligt ville være det optimale, og også lette presset på de populære afgange. Det skal være muligt spontant at tage en tur væk fra øen, altså, der skal være ledige pladser – også i sidste øjeblik.

Nr. 4
der skal selvfølgelig ikke være op til 9 – 10 timer mellem afgangene.

Nr. 5
Jeg “håber” at vi får en snevinter igen, således at de ansvarlige ved selvsyn kan se at man ikke kan komme til Bornholm midt om natten – jeg troende da at det var en passagerfærge vi havde fået og ikke en fragtfærge. Vi var helt bestemt bedre stillet dengang vi kun havde de to “odder”, Villum og Poul Anker.

Nr. 6
Den eksisterende fartplan er helt håbløs.

Vi hverken kan eller skal vente til 2017 med at ændre på disse forhold. Det er forhold, der let kan ændres her og nu, hvis der ellers er politisk vilje til det.

Ianto Tryfan Davies Gerdes
Suppl. Bornholms Passagerforening
Lyrsbyskov 2, Østermarie

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ fem = 12