Virtuelt vælgermøde FV19

Bornholms Passagerforening har haft for vane at afholde vælgermøde med fokus på transportpolitik forud for forskellige valg. Ved det seneste kommunalvalg, valgte vi i stedet at afholde et virtuelt vælgermøde, og vi vil gerne gentage dette ifm. det forestående Folketingsvalg. Dette foregår på den måde, at vi vil bede om kortfattet input til tre spørgsmål fra hver af de partier/lister som har opstillet kandidater. Jeres svar vil blive offentliggjort på foreningens hjemmeside (www.bornpass.dk) og foreningens medlemmer har mulighed for at stille opfølgende spørgsmål, som vi vil formidle videre til jer. Det er bestyrelsens håb, at vi på denne måde kan give måske især de medlemmer, som ikke er på Facebook eller andre sociale medier mulighed for at stille spørgsmål til jer og deltage i debatten.

Vi har skrevet til kandidaterne fra de tretten partier, som opstiller på Bornholm, og I kan læse besvarelserne ved at klikke på de respektive links nederst på siden for at komme til de besvarelser vi har modtaget. De svar vi modtager lægges løbende på hjemmesiden. Man er velkommen til at skrive kommentarer og spørgsmål til kandidaterne, som vi formidler videre.

De tre spørgsmål som bestyrelsen stillede var:

  • Hvad er din (partiets/listens) overordnede holdning til de transportpolitiske spørgsmål, som vedrører Bornholm i en landspolitisk sammenhæng?
  • Hvordan kan Bornholm blive bedre integreret i den kollektive transport i Danmark?
  • Hvilke tiltag anser du som de vigtigste for via en transportpolitisk indsats at understøtte Bright Green Island/bæredygtig transport mellem Bornholm og omverdenen?

Desuden har Michael Birkebæk Lau benyttet sig af muligheden for at komme med et input til debatten:

Michael B Lau, 29. maj 2019 kl. 11:05 skriver:Rediger

Vil partierne i forligskredsen være villige til at lægge op til en genforhandling af dele af kontrakten med Bornholms Linjen, når nu både Rederiet og Bornholmerne er så utilfredse med Trafikministeriets kontrakt. Her tænker jeg især på regulariteten og samarbejdet med øvrige aktører, prisstrukturen samt ikke mindst komforten?

Besvarelserne findes herunder ved at klikke på partiets / kandidatens navn.

Alternativet, Maria Hach

Venstre, Peter Juel-Jensen

Socialdemokratiet, Lea Wermelin

Det konservative Folkeparti, Joachim Hjorting

Det Radikale Venstre, Bente Johansen

Nye Borgerlige, Robert Dam