Transportkorridor – eneste løsning

Lige så længe bornholmerne har kunnet rejse via Sverige, har det skabt problemer for de svenske toldmyndigheder.
På det seneste har vi oplysninger om, at passagerer i Bornholmebussen bliver taget ud af bussen, fordi de tilsyneladende medbringer narkotiske stoffer i bussen. Der er absolut ikke noget galt i, at man tager enkeltpersoner ud, som ikke overholder loven, når blot bussen med alle de sagesløse passagerer får lov til at fortsætte til Ystad og nå den planlagte færgeafgang.
Tidligere på året holdt de svenske toldmyndigheder busser tilbage, så passagererne ikke nåede den planlagte færgeafgang. Jørgen Andersen fra Bornholmerbussen henvendte sig til de svenske toldmyndigheder og vi henvendte os til daværende minister for nordisk samarbejde, Karen Ellemann.
Det er virkelig glædeligt, at hendes efterfølger, Manu Sareen, har taget sagen op og vil forsøge at få lempet generne for transitrejsende.
Der findes fortsat over 70 transithindringer. Reglerne – ikke mindst på medicinområdet – bliver overtrådt; ellers ville det nærmest være umuligt at rejse via Sverige. Hvem kan f.eks. sige sig fri for at have haft et glas Kodimagnyler med gennem Sverige. Men de står i skrivende stund stadig på listen over den medicin, der skal medbringes pillepas for. Pillepas gælder kun i 30 dage.
Hvor gode hensigterne end måtte være, er det nok umuligt at få fjernet de godt og vel 70 restriktioner. I stedet bør der arbejdes på at få en transportkorridor. Derfor slutter vi også vores brev til ministeren af med følgende:
»Med den nuværende rutestruktur er der kun en mulighed for at undgå disse besværligheder/urimeligheder. Det er, at der snarest muligt etableres en transportkorridor gennem Sverige. Det både håber og tror vi, at De vil medvirke til etableres inden for en relativ kort periode.«
Vi véd også, at de 2 folketingsmedlemmer for Bornholm arbejder for samme løsning.

Bornholms Passagerforening
Bjørn Carlsen
27. december 2011
Rønnevej 42, Bodilsker
3730 Nexø

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


otte + 8 =