Hvad med børnefamilierne ?

Min svigerfamilie bor ovre, og det betyder naturligvis, at vi med jævne mellemrum tager over i en weekend eller en forlænget weekend.
Indtil 1/9 2011 har sejlplanen egentlig passet os ganske udmærket. Vi kunne nå at få fri om fredagen og komme med en afgang sent om eftermiddagen fra Rønne. Den afgang sikrede os samtidig, at vi kunne ankomme til familien på Sjælland i ordentlig tid.
Efter 1/1 2012 skal vi tage fri nogle timer før, for at komme med eftermiddagsafgangen. Hvis vi vælger aftenafgangen kommer vi alt for sent frem og små børn lader sig ofte også påvirke af afbrudt søvn dagen efter.
Hidtil har turen hjem til Bornholm også passet os ganske udmærket. Vi kunne tage fra familien ovre sent på eftermiddagen og være hjemme i ordentlig tid for både små børn og deres forældre.
Men sandelig om ikke også hjemturen er blevet flyttet, så nu kommer vi alt for sent hjem.
Det er temmelig besynderligt, at vi – og mange andre – føler, at sejlplanen er blevet langt mindre anvendelig for os. Før 1/9 2011 havde vi som minimum 2 hurtigfærgeafgange og 1 konventionel afgang. Efter denne dato har vi 3 hurtigfærgeafgange. Men de er fordelt på en så passageruvenlig måde, at vi føler, at Bornholm endnu en gang er trådt et skridt tilbage færgebetjeningsmæssigt set.
Ianto Tryfan Davies Gerdes
Suppleant i Bornholms Passagerforening
Lyrsbyskov 2, 3751 Østermarie

E-mail: ianto.t.d@gmail.com

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ ni = 10